Res Tuta - äventyrsmäklare
Jakt Äventyr Gourmet Fiske Kontakta
Jakt i Namibia
Intresseanmälan Berätta för en vän

När vi landar i Windhoek far vi direkt upp mot nordväst, genom bushen förbi Wilhelmstal och Omaruru. Här breder farmerna ut sig och här kan man få se lejon, geparder, noshörningar och ett stort antal arter av antiloper.

© Res Tuta

Far vi med bil mot våra jaktområden kan vi stanna till i Omaruru och besöka missionärsstationen - nu museum - från 1870-talet. Det är en av landets äldsta bevarade byggnader. På kyrkogården ligger svensken Axel Eriksson begravd sedan samma tid och även en finska missionärer, som var bland de första européerna att slå sig ned här. I övrigt ligger här många tyskar och svarta från Hererofolket, som tidigt kristnades.

Svensken Charles John Andersson var Axel Erikssons reskamrat och den ende som kom hem till Sverige igen. Där finns hans kvarlåtenskap på muséet i Vänersborg - framför allt en unik samling uppstoppade fåglar från Sydvästafrika. En resa till Namibia kan gärna börja i Vänersborg.

I bushen 30 mil nordväst om Windhoek - det tar tre timmar med bil, en timma med flyg som jaktvärden kan tillhandahålla - jagar vi bl a black wildebeest, springbuck och gemsbuck (oryx). Men här finns också den intressant tecknade bergssebran, geparden och noshörningen. Vi bor förträffligt som gäster hos två bröder, vars förfäder kom hit för ett sekel sedan. Vi har 20.000 hektar till vårt förfogande.

© Res Tuta

Jaktsäsongen i Namibia sträcker sig från början av februari till slutet av november. I början och slutet av perioden kan det vara 40 grader varmt på dagen, mitt i säsongen - under juni till augusti, när det är som kallast - kan temperaturen sjunka under noll på nätterna. Då är varma underkläder rätt att ha med sig, glöm inte dem.

På natten är det kolsvart ute. Ljuset från farmen försvinner snart om man ger sig av en bit bort, så inget kan blända blicken för den mest fantastiska stjärnhimmel man kan se, helt olik den vi vant oss vid här hemma.

© Res Tuta

Vi vaknar upp till en ny dag. Skulle vi vilja göra något annat än att jaga för några timmar, kan vi fara ut till olika minnesmärken där forna tiders afrikanska jägare har tecknat, målat och ristat på klipporna för att få en lyckad jakt. Deras gamla kultplatser stämmer oss sentida resenärer till eftertanke.


Fler diskussioner om http://www.svensktjaktforum.se/?m=discussions

Lovliga villebråd
Leopard
Giraff
Kudu
Orig
Sebra
Vitsvansad gnu
Impala
Steenbuck
Struts
Vårtsvin
Vanlig springbock
Svart Springbock
Bush Pig
Buskbock
Buffel
Elefant
Lejon
Schakal
Dykkerantilop
Jakt
Kontakta | Etiska riktlinjer | Bakgrundsbild
Top.LV