Res Tuta - äventyrsmäklare
Jakt Äventyr Gourmet Fiske Kontakta
Jakt i Moçambique
Intresseanmälan Berätta för en vän

Vi jagar på ett stort område en bra bit in i landet. Antingen tar vi bilen hit från huvudstaden Maputo, eller så flyger vi. Det sparar mycket tid och vägarna är inte alla gånger de bästa.

Moçambique har hämtat sig från år av inbördeskrig och sönderslitning. De vita farmarna lämnade aldrig landet helt och hållet och nu bjuder landet in fler farmare, i synnerhet dem som har tvingats från gård och grund och flytt från grannlandet Zimbabwe. Det gör att Moçambique går en betydligt ljusare framtid till mötes än som annars hade varit fallet. Den utländska turismen - inte minst jaktturismen - är en av de viktigaste inkomstkällorna för landet.

Portugisiskan är det språk som talas mest bland dem vi jagar med, men engelskan går också alldeles utmärkt. Vår jaktvärdinna i det här fallet är svenska - en gång i tiden gift i Portugal och sedan flera år verksam i den tidigare portugisiska kolonin Moçambique. Till vår hjälp på plats i landet kan vi också få tillgång till svenskspråkiga guider.

© Res Tuta

Tillgången på buffel är mycket god i landet, därför är den förhållandevis mycket billigare än i flera av grannländerna. Men våra jaktvärdar kan också - efter önskemål - ta oss med på exempelvis lejon- eller leopardjakt, ett minne för livet, kan vi lova.

© Res Tuta

Vi bor bra mitt ute i vildmarken och har en hel stab av människor som efter bästa förmåga tar hand om oss efter jakten.


Fler diskussioner om http://www.svensktjaktforum.se/?m=discussions

Lovliga villebråd
Sebra
Buskbock
Jakt
Kontakta | Etiska riktlinjer | Bakgrundsbild
Top.LV